mandag den 25. april 2011

Ny hjelm - UVEX FP1


Hvis du skal hoppe til min konklussion, så er det = KØB DEN!.

Hvorfor? Det sidste års tid har jeg været på udgik efter en ny hjelm, der skulle afløse min Bell Sweep. Der er lidt delte meninger om hvornår og hvor tit hjelme skal skiftes, det afhænger lidt af hvem man spørger. Der er ingen tvivl om at den skal skiftes efter kraftige slag og flere skriver også at man bør skifte hvert 3-5 år. Anyway, min Sweep var efterhånden godt slidt, gennemsvedt og trængte til en udskiftning. Jeg hat set på mange hjelme, men syntes enten de bliver for klodsede, eller ikke lige har den rette pasform og spændesystem. På TeamCyclingshop.dk er vi blevet tilbudt at købe hjelmen UVEX FP1 som teamhjelm, så jeg var spændt på hvilken hjelm der var tale om. Første gang jeg så den tænkte jeg ... "den er cool, MEN den er for lille til mit store hoved! ÆV... hvis der også skal være plads til en hue, så er selv den i str. L for lille ..." Jeg bruger normalt ca. 61 i hjelmstr. Det viste sig dog at hjelmen har et rigtig smart system, der gør at den kan indstilles til at passe selv de mærkeligste hoveder, deriblandt mit... inkl. cykel kasket. Str. L går fra 55-59 cm, men kan sagtens passes af større hoveder. Hjelmen er rigtig godt ventileret og føles let på hovedet. Den vejer 240g mod min gamle der vejer 280. Spændesystemet kan justeres, så nakkespændet kommer længere ned i nakken, eller modsat. Det gør at der er rigtig gode muligheder for individuel tilpasning også efter om man kører med hue eller kasket. Man kan justere spændet i nakken med en hånd og spændet under hagen kan også indstilles til at sidde perfekt, ligesom det kan lukkes med en enkelt hånd. Alt i alt en hjelm jeg kun kan anbefale. Pris og kvalitet hænger ikke sammen ... cyclingshop.dk har den til 949.- jeg syntes den skulle koste 3-400 kr. ekstra, da jeg mener den matcher Giro+Bell topmodeller :-) Hvis du gerne vil se en lille tysk demo af hjelmen, så findes det her LINK

Cyclingshop.dk skriver sådan om hjelmen:
Uvex fp1 er hjelmen til den kræsne cykelrytter/cykelmotionist. Blev i 2010 bl.a. brugt af Pro Tour holdene HTC Columbia og Francaise de Jeux. Hjelmen har bl.a. dobbelt In Mould konstruktion, 3-D roll-fit nakkebespænding, højde og bredde justerbar inderhjelm samt hagebepænding som kan justeres med én hånd. En hjelm der sidder perfekt, og knap nok mærkes i brug. Fremstillet i Tyskland.

Uvex fp1 har fået adskillige anmelderroser, især pga. det gunstige forhold mellem pris og kvalitet. Hjelmen blev bl.a. udråbt til testvinder, da det anerkendte Tour Magazine stortestede cykelhjelme i nr. 5/2009. Også det hjemlige blad Cykelmotion Danmark har haft Uvex fp1 under lup, og her noterede testkøreren (Gert Caspersen) bl.a. "at den sidder rigtig godt på hovedet, og med de mange nemme justeringsmuligheder er det en smal sag at få den til at sidde godt"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar